HIPOPRESSIUS
La Gimnàstica Abdominal Hipopressiva fou creada pel Dr. en fisioteràpia Marcel Caufriez als anys 80 i avui en dia segueix en constant estudi i perfeccionament. És un compendi de diferents tècniques que, sumades entre elles, donen com a resultat una tècnica molt complerta capaç d’aportar grans beneficis als seus practicants. A més, per a poder treure’n més rendiment s’acompanyen d’una dieta hipocalòrica que permet al sistema digestiu no influir negativament en la pràctica dels exercicis.
INDICACIONS: Està especialment indicada en el postpart però també per tota persona, home o dona, que vulgui tonificar la faixa abdominal i sòl pelvià i millorar la postura. Són tècniques d’elecció en símptomes relacionats amb l’aparell musculoesquelètic, genito-urinari i digestiu, respiratori i circulatori. També ajuden a millorar rendiment esportiu millorant la capacitat ventilatòria i la fatiga.
CONTRAINDICACIONS: s’haurà d’evitar la seva realització en persones que pateixin Hipertensió arterial, en dones embarassades fins a la setmana 37 de gestació (consultar SEMPRE al teu professional especialitzat), persones amb problemes renals, i persones que pateixin malaltia de Chrön.
No hem de perdre de vista que en un postpart s’han de cuidar els temps de recuperació de cada teixit, hi ha molts més exercicis que poden influenciar en una bona recuperació, però és important tenir en compte que aquesta tècnica mal realitzada pot comportar conseqüències negatives a llarg plaç. Per la qual cosa és important realitzar una valoració de sòl pelvià i aprendre la base de la tècnica de forma individual abans de la seva realització en grup. El teu especialista de sòl pelvià t’indicarà quins són els millors exercicis per a tu i com realitzar-los.
Què és el sòl pèlvic? I per què es debilita la musculatura de la faixa abdominal i perineal?
El sòl pelvià és una entitat anatòmica amb gran responsabilitat funcional. Pertany al grup de musculatura postural i antigravitatoria. Està format per un conjunt de músculs, greix, colàgen… que formen el terra de la pelvis. Les seves funcions són les de:
Treballa conjuntament amb el diafragma, l’abdomen i la zona lumbar. És el terra del que anomenem el CORE o CALP (Conjunt Abdomino Lumbo Pèlvic) essent molt important per l’estabilitat de la pelvis i la columna, així com per la gestió dels augments de pressió que li arriben des de la cavitat abdominal i pelviana.
De sòl pelvià en tenen tant homes com dones i ambdós poden veure’s afectats per les diferents afectacions que pot patir aquesta estructura, ja sigui per debilitament o contractures: males postures, mala gestió de pressions toracoabdominals, esports d’impacte, mals hàbits alimentaris i/o defecatoris, falta d’hidratació, diàstasis abdominal… En el cas de la dona se sumen els processos d’embaràs, de part i de la menopausa.
Dins les seves disfuncions podem veure, en gran percentatge, infeccions o diferents tipus d’incontinències urinàries. També podem veure sovint morenes, fissures, restrenyiments o, en el costat oposat, incontinències fecals i/o de gasos en menor grau. Totes aquestes poden afectar la qualitat de vida de les persones que les pateixen fins a suposar un problema socioemocional. Altres alteracions poden ser a nivell sexual. O bé prolapses d’òrgans pelvians, dolors lumbars, dolors pèlvics…
A qui van dirigits?
Està especialment indicada en el postpart però també per tota persona, home o dona que:
Quan estan contraindicats aquests tipus d’exercici?
Quins beneficis obtenim?
Amb aquest tipus de gimnàstica realitzada de forma regular aconseguirem:
Com són els grups i quina professional els desenvolupa?
Fisioterapeuta
HORARI DE LES CLASSES
|
|
93 137 90 26
BUSQUEM PROFESORA
Si vols donar les classes d’hipopressius, contacta amb nosaltres.